Download billede

Har du hørt en fugl synge – pressen skrev

PRESSEN SKREV OM HAR DU HØRT EN FUGL SYNGE?:

 

★★★★★
Da vi trådte ind i gårdhaven omgivet af grønne træer, kunne vi mærke eventyr på vej
Den 8-årige var fuldstændig opslugt af teatret fra start til slut
Hverken mor, Emma på 11 eller Oscar på 8 var i tvivl om historiens forløb, og da vi efterfølgende snakkede om det, vi havde oplevet, var der ingen af os, der havde været i tvivl om scenernes betydning eller historiens forløb. Vi var alle tre imponerede over skuespillernes sang og samspil, og vi både grinte og gyste os gennem historien. Det er medrivende, og især skuespillernes stemmer og evne til at komme ud over scenekanten er fantastisk. […..] Det kan kun anbefales at se teater i det grønne, midt i byen.
(Mor Camilla Montoya og børnene Emma (11) og Oscar (8), Børn i Byen, 5.juli 2019)

★★★★★★
Undervejs i den time, som forestillingen varer, præsenteres vi for det ene højdepunkt efter det andet. For det hele er eminent godt lavet – og nok spiller den ene af de unge skuespillere kejseren og en anden nattergalen, men så er der også både kammertjeneren, den lille kokkepige og musikmesteren til de tre andre, og ingen af dem er mere end de andre, og alle spiller også andre roller, både hoffet og køerne og frøerne med flere. Så det er i den grad et team-work præsteret af Nicolai Jørgensen, Nikolaj Bjørn-Andersen, Michael Slebsager, Rikke Westi og Laura Skjoldborg – og en forestilling, som bliver siddende i én.
Danmarksbloggen giver den gribende ”Har du hørt en fugl synge?” seks rigtige nattergale ud af seks mulige. Det er ægte teater, når det er bedst og mest levende.
(Dorte Thorsen, Danmarksbloggen, 8.juli 2019)

★★★★★
En ganske fortryllende forestilling for både unge og ældre.  Børn som voksne følger handlingen med bævende hjerte, og kejseren af Kina er slet ikke ene om at knibe en tåre denne eftermiddag. Helt i stykkets ånd forlader vi den kun een time lange forestilling glade men tankefulde, og frem for alt taknemmelige over endnu en berigende og opløftende teateroplevelse i Grønnegårds Teatret.
(Michael Søby, CphCulture 6.juli 2019)

★★★★★
Liflig og morsom udgave af ’Nattergalen’. En yndefuld præsentation af eventyret, der virker som kammermusik broderet med visuelle påfund […] Legende lethed og sprælsk fantasi. KORTE eventyrspil i denne raffinerede stil er oplagt som Grønnegård-supplement til de større forestillinger på den store scene.
(Gregers Dirckink-Holmfeldt, gregersdh.dk 5.juli 2019)

★★★★★
Mine ledsagere på 5 og 7 sad fortryllede og engagerede og efterfølgende meget snakkende. De havde en dejlig oplevelse – som vist alle børnene med deres respektive voksne. Har du ikke lige et eget barn ved hånden, så lån et barnebarn, en niece eller naboens søn. Det er også fortryllende for de voksne, som desværre sjældent får fortalt eventyr til daglig (politik undtaget). Jeg ville gerne give Har du hørt en fugl synge? min guldtøffel at bære om halsen, men må nøjes med at uddele fem barnestjerner for en god times eventyrlig underholdning.
(Steen Blendstrup, POV International 6.juli 2019)

★★★★★
Efter et par år pause er familieforestillingerne tilbage i Grønnegårds Teatret. Og mange tak for det! De har i den grad manglet, hvis du spørger mig […] En fremragende forestilling med poesi, musikalitet og i øjenhøjde med det yngste publikum. Der er gode grin til os alle, når det veloplagte hold slår gækken lø. Små og store slipper latteren løs. Det er ren teatermagi.
(Knud Overgaard Pedersen, KOP Kultur 9.juli 2019)

★★★★★
Med fem charmerende og dygtige unge skuespillere får vi hele historien og moralen med, som er endnu mere aktuel og vigtig i disse tider: Den ægte vare er bare mere ægte. Så snart spillerne kommer på scenen, er alt anden uvæsentligt. Så intens og charmerende er forestillingen. Instruktør Charlotte Munksø har med overskud komponeret forestillingen og bevidst satset på både stort postyr og stille stunder. Find et barn eller to – eller drag afsted alene til eftermiddagsunderholdning, som oveni har en dyb menneskelig morale for alle aldre.
(Ulla Strømberg, Kulturkupeen.dk 10.juli 2019)

★★★★ 
Børn og voksne griner løs på bænkene, og den 60 minutter lange forestilling flyver forbi, for underholdningen er absolut i højsædet. Der er rigeligt med humor til både børn og voksne og der rammes klokkeklart på netop denne balance. Det er en betagende oplevelse for hele familien i skønne omgivelser, når der i den næste måneds tid spilles ’Har du hørt en fugl synge?’
(Kira Bach Pedersen, Scenekanten.com 6.juli 2019)

En særdeles vellykket version af H.C. Andersens ’Nattergalen’, der får store som små til at grine, så tårerne triller – vel at mærke uden at give køb på hverken originalens alvor eller poesi.
(Gudrun Hagen, Teateravisen.dk 8.juli 2019)